Kommande evenemang

 • Bollnäs Pride

  Vi är glada att vi deltar i Bollnäs Pride Torsdag 12/9 kl 18.00 genom att visa filmen The miseducation of Cameron Post. Efter filmvisningen välkomnas alla till ett samtal om filmen med medverkande från bl.a. Kulturutveckling Region Gävleborg, SV Gävleborg, Christina Hedin, som arbetar i Svenska Kyrkan i Söderhamn och som studerar till präst samt Bollnäs Pride

  När Cameron Post förlorade sina föräldrar i en bilolycka kände hon både skuld och lättnad över att de nu aldrig skulle få reda på att hon var lesbisk. Några år senare bor den 16-åriga Cameron med sin nyreligiösa moster och är samtidigt tillsammans med skolans snyggaste tjej. När de två blir påkomna skickas Cameron till ‘God’s Promise’, ett konverteringsläger där man ”botar” tonåringar från deras homosexualitet.

  Medarrangör: Studieförbundet Vuxenskolan Gävleborg & Bollnäs Pride

  Datum: 2019-09-12 Tid: 18.00.

 • Gauguin på Tahiti – ett förlorat paradis

  Lördag 14/9 kl 14.00. Pris 100kr, ungdom 75kr. I samarbete med Söderhamns Konstförening

  Paul Gauguin är en av den moderna konstens främsta föregångare. År 1891 lämnade han allt i Frankrike för att återuppfinna sitt måleri på Tahiti. Följ med på en resa till Gauguins förlorade paradis

  Paul Gauguin var en fransk målare, skulptör och grafiker. Hans tavla Nafea Faa Ipoipo såldes år 2015 för 300 miljoner dollar, vilket gör den till ett av de dyraste konstverken genom tiderna. Han var först impressionist men utvecklade en dekorativ stil med långtgående förenkling, hela färgplan, starka konturer, den så kallade primitivismen och postimpressionism.

  År 1890 lämnade hans fru honom och tog med sig barnen. Hans gamla vän Vincent van Gogh dog. Hans karriär som konstnär stagnerade. Och han var pank. Han bestämde sig för lämna allt och återuppfinna det västerländska måleriet.

  1891 reste han från Frankrike till Tahiti. Det blev början på en resa som ledde konstnären till civilisationens utposter, på jakt efter människans ursprunglighet.

  Vi besöker platserna och får ta del av hans kända verk på Metropolitan Museum, Chicago Art Institute, National Gallery of Art och Bostons Museum of Fine Arts. Gauguin på Tahiti – ett förlorat paradis, är första Konst på bio för säsongen 2019-2020.

  Datum: 2019-09-14 Tid: 14.00.

  Pris: 100kr