Kommande evenemang

 • Konstfilm NÄCKROSOR A V MONET – VATTNETS OCH LJUSETS MAGI

  Lördag 23 februari kl 14.00. Längd 1tim 20 min. Svensk text. Pris 120 kr ungdom 90 kr

  Arrangör Kilafors Biografförening i samarbete med Söderhamns

  Folkets Hus och Parker presenterar en helt ny film om den store konstnären Monet och hans intresse för vatten och ljus återspeglat i näckros-målningarna.

  Kilafors Biografförening visar den här filmen i ett samarbete med Söderhamns konstförening lördagen den 23 februari kl 14.00. I Biografteatern Kilafors.

  Detta är historien bakom de fantastiska konstverken Näckrosor som bröt mot konventionerna, och om en konstnär som fick återupprättelse tack vare sina målningar. I det sargade Frankrike i slutet av första världskriget rev den genialiske Monet upp traditionerna och förändrade konstvärlden för alltid.

  Det här är berättelsen om Monets besatthet av vatten och ljus, något han inte kunde fly ifrån och som han förvandlade till ett slags magi. Berättelsen om de radikala krafter som revolutionerade den moderna konsten. Monets tydliga målsättning var att på ett helt nytt sätt överföra ”det första, rena intrycket” av former och föremål så som ögat uppfattar dem till målarduken.

  Filmen visar upp målningarna Näckrosor som de aldrig setts förut. En unik, exklusiv titt på de mästerverk som förvaras av Musée de l’Orangerie (Paris), Musée Marmottan Monet (Paris), Musée d’Orsay (Paris) och Monets hem och trädgård i Giverny.

  Datum: 2019-02-23 Tid: 14.00.