Innehåll

Lördag 4/12 kl 15 visas en liveinspelade föreställning – GALA FÖR KONST OCH VETENSKAP – i Biografteatern.

OBS! Vi tar in max 100 personer utifrån rådande corona-restriktioner. Föreställningen har paus då vi erbjuder fika och tilltugg i våra fina mingelsalonger. Kom och upplev en fantastisk konsert som inte bara erbjuder musik av hög klass utan även häftiga inblickar i teknikens framgångar, till exempel får vi träffa en duktig robot vid namn Elsa.

Anders Walls stiftelse firade 40 år med en storslagen och utsåld galakonsert på Kungliga Operan som vi nu har möjlighet att visa på bio.

Kungliga Operan återöppnades för publiken med en stjärnsprakande galakonsert – en hyllning till konsten, vetenskapen och innovationen. Med stora namn som Jacob Mühlrad och Maxida Märak sålde biljetterna slut på två timmar.

Galan är en hyllning till livet och den mänskliga förmågan, som känns ännu mer nödvändigt efter det år som ligger bakom oss. En festkväll präglad av glädje, gemenskap och framtidstro!

Musik av bl.a. Richard Wagner, Antonio Vivaldi, Jean Sibelius, Wilhelm Stenhammar, Arvo Pärt, Andrea Tarrodi, m.fl. Konstnärliga ledare och regi av Charlotte Hellekant och Linus Fellbom. Under galan uruppfördes kompositören och tidigare stipendiaten Jacob Mühlrads verk ”Prism”.
Anders Walls stiftelse firar sitt 40-årsjubileum med flera av Sveriges främsta sångare och instrumentalister i en magnifik hyllning till konsten och vetenskapen. Utöver musiken stödjer stiftelsen forskning, entreprenörskap och landsbygdsutveckling och det är från dessa områden inspirationen till föreställningen hämtats.
Biljetter förköpes på www.bio.se eller i bions kassa
https://www.youtube.com/watch?v=FCj7C5L5Ggg